Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Rovataink / Ezoterika / Tartalom
Kineziológia és a stresszoldás

Gyakran emlékszünk döbbenettel életünk olyan eseményeire és történéseire, amelyekrõl csak a kineziológiai kezelések során derül ki, hogy okozói, elõidézõi voltak egy- egy mai problémánknak, bajunknak vagy betegségünknek. Ezúttal Várhidi Ilona mesélt lapunknak a SUB ROSA Képességfejlesztõ és kineziológiát oktató központból a munkájáról és a stresszoldásról.

Az igazi gyógyító erõ ott van bennünk,
csak elõ kell csalogatni azzal,
amivel mindig gyõzni lehet minden felett:
IGAZI SZERETETTEL!

Várhidi Ilona Specialized Trainer, 1992 óta kineziológus-oktató, szakképzett One Brain tréner, hivatalos nemzetközi Three in One facilitátor, Touch for Health mesterinstruktor, Stress Release - Wellness konzultáns, a Nemzetközi és Magyarországi Tudományos Metafizikai Oktató- Kutató Intézet és Szövetség által elismert Metafizikai pszichoterapeuta-speciális tanácsadó, Numerológus, REIKI Mester, Holisztikus Rajztanár, 1985 óta az Association of Hungarian Creative Artists-nek (Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesülete) tagja segít bennünket e módszer eszköztárának, lehetõségeinek megismerésében.
- Mit jelent a kineziológia szó?
- „Kinézis = mozgás, logos = tudomány. Tulajdonképpen izomtesztelésen alapuló stresszoldást jelent. Tudjuk, hogy a legtöbb betegségnek alapvetõen pszichoszomatikus /lelki/ oka van, s hogy egy embert holisztikusan, - az egész embert nézve, - kell kezelni.
Ha az ember rossz hírt hall, jobb, ha ül, mert ha meghallja a hírt, úgyis leül magától, mert elgyengülnek az izmai. Akár össze is rogyhat. Ugye, ez közismert? Így hat a negatív érzelem az izmok mûködésére. Az izom elernyed, elgyengül, ha az ember megijed valamitõl, szomorú, vagy negatív érzései vannak, míg ha minden rendben van vele és körülötte, akkor az izomtónusa erõs és feszes. Ezt fedezte fel a 60-as években dr. George Goodheart amerikai kiropraktor (csontkovács).
Az ember fogantatásától kezdve emlékszik mindenre, - sejtmemória szinten. Agyunk rögzíti az eseményeket és az izmainkon keresztül, ki lehet tesztelni, hogy kivel, mikor, hol- mi történt, ami miatt a jelenben valamilyen problémánk adódott.
Ennél a biofeedback (visszajelzõ) módszernél az izomra teszem a kezemet, és amikor a tesztelésnél feltett kérdésre az izom elgyengül, akkor tudom, hogy a test negatív érzelmi stresszt jelez. Az izmot tesztelem és az emlékezet válaszol. Csak az izom- tesztelésre adott reakcióját figyelem.
Tesztelhetünk több izmon is, de a legegyszerûbb ezt a karon lévõ izmokon megtenni. Az izomteszteléssel megtaláljuk az okot, ami a jelenbeli problémát okozza.

STRESSZOLDÓ GYAKORLAT
- Ha megtaláltad az okot, hogyan tudsz segíteni?
- A kineziológia Three in One által összeállított hatalmas korrekciós eszköztárából merítek. Számos stresszoldó gyakorlatunk van arra, hogyan oldjuk a negatív érzelmi stresszt a memóriánkból. A leghatásosabb a Homlok-tarkótartás, ami egy természetes módszer a stressz oldására. Gondoljunk csak arra, milyen megnyugvást hoz a beteg, síró gyermek számára, amikor édesanyja a homlokára teszi a kezét. Stresszhelyzetben önkéntelenül mi is gyakran ezt esszük.
A Homlok - Tarkótartás közben mélyeket lélegzünk. Egyik kezünket a homlokon, másikat pedig, vele egy magasságban a tarkón pihentetjük. Ez segít nekünk abban, hogy az agyunk a múltunkból elõkeresse az emlékeinket. Ha végiggondoltuk a történetet, az energia hátulról az elõagyba áramlik és ezáltal újra képessé válunk a gondolkodásra. Míg stresszhelyzetben csak reagálni tudunk. /Ütni vagy futni/
A korrekcióval minden negatív érzelem oldódik és a szörnyûségekbõl csak puszta tény marad. Az oldás magával hozza a felszabadulás, a megkönnyebbülés érzését. Visszaadja a választást azokon a területeken is, ahol arra látszólag semmilyen esélyt addig nem láttunk. Megértjük végre, mi is történt velünk.
A homlokunkon lévõ két pozitív pont szinkron lüktetésébõl tudjuk, meddig kell a Homlok – tarkótartást alkalmazni.
Alkalmazzuk a vizuális imaginációs, tehát elképzelt képekkel való oldást és a pozitív programozást is.
Célunk a jobb és bal agyfélteke összehangolt, integrált mûködésének elérése. Több speciális korrekció segít ennek létráhozásában is.
Nem gyógyítunk, nem diagnosztizálunk, csak a negatív stresszt oldjuk egy- egy témán.

MAGZATI EMLÉKEZET
- Születés elõtti, magzati, netán elõzõ életek problémái is elõjöhetnek ilyenkor?
- A magzati koriak igen, hiszen említettem, hogy a fogantatásunktól kezdve emlékezünk minden velünk megtörtént dologra, - sejtmemóriaszinten. A Three in One (3:1-ben) módszer nem foglalkozik elõzõ életekkel, mert az tartja, hogy ebben az életünkben is bõven van oldandó problémánk.
A magzati korba valóban gyakran kell visszamennünk. Olvasási nehézséggel jött hozzám egy 9 éves kislány, az édesanyjával. Korregresszióval 5 hónapos magzatkorába jutottunk. A kislány rémültnek érezte magát és halálfélelme volt. Ahogy kimondtam a kitesztelt idõpontot, az édesanya elsírta magát, majd elmesélte, hogy akkor véget akart vetni az életének.
Öt hónapos terhesen ki akart ugrani a vonatból. Az oldás után a kislány tanulási, olvasási problémái rendezõdtek.
- Lehet a kineziológia segítségével S. O. S. helyzetekben is hatni?
- Igen. Homlok- tarkótartással csökkenthetõ a feszültség. A homlok és bármely más fájdalmas terület összefogásával a fájdalom is csökkenthetõ, megszüntethetõ.
- Mi mindenre jó a kineziológia, és kik fordulnak hozzátok?
- Mindenre jó, hiszen feltárja a bajok okát és rövid idõ alatt képes átprogramozni a rögzült, negatív viselkedésmintákat. Lehet oldani allergiás panaszokat, egyéni, családi és munkahelyi konfliktusokat, fóbiákat, függõségeket, rögeszméket, pánikbetegséget, beszédhibát és a mostanság olyan divatos dyslexia és dysgraphia problémáit, tehát az olvasás, írás és számolási nehézségeket.

ALLERGIA
- Napjainkban sokakat érintõ kérdés, hogy mit lehet az allergiával tenni?
- Kiteszteljük az okot, hogy az illetõ kire, mire, vagy milyen szituációra allergiás. Az allergia hátterében mindig egy elfogadhatatlan helyzet, egy személy, vagy éppenséggel saját magunk állunk. Mindenkinek meg kell értenie a problémát, és meg kell tanulnia elfogadni saját magát, vagy egy bizonyos személyt, vagy a körülményeit. Ebben segít a stresszoldás. Nagyon fontos, hogy ismerjük meg és fogadjuk el saját magunkat, olyannak, amilyenek vagyunk. A változás csak akkor jöhet létre, ha ezt ténylegesen megtesszük. Nem véletlen, hogy a mai Magyarországon ilyen sok allergiás ember van. Hiszen nagyon sok az elfogadhatatlan helyzet.
Ha saját magamat nem tudom elfogadni, akkor nem várhatom el a másik embertõl sem, hogy elfogadjon engem, hogy szeressen engem.
Tudnom kell megbocsátani, és bocsánatot kérni. Mert a harc és a harag fogva tart, ám az elengedés felszabadít. Csak így élhetünk békességben. Minden belõlünk indul el. Ha mi nem változunk, másoktól sem várhatunk javulást.
Ha jól szeretnénk élni, akkor fel kell emelkednünk egy magasabb szintre, ahonnan beláthatjuk az egészet. Akkor talán megtörténhet az is, hogy megköszönjük, ha valaki nem jött el egy randevúra, vagy idõben adott nekünk egy pofont, - ami megváltoztatta az életünket. Mert minden úgy van rendben, ahogyan van. Ha ezt megértjük és elfogadjuk és a minden napjainkban is felismerjük, akkor sokkal harmonikusabb, boldogabb emberek lehetünk.
A kineziológiai stresszoldás ebben tud segítséget nyújtani azoknak, akik hozzánk fordulnak.
Ne feledjük: az igazi gyógyító erõ ott van bennünk. Csak elõ kell csalogatni azzal, amivel mindig gyõzni lehet minden felett: igazi szeretettel!


„A felhõ nem tudja, miért épp erre száll, s miért épp ily sebesen.
Érzi a késztetést: most erre van az út.
De az ég tudja az okot és a célt, minden felhõ mögött,
s tudni fogod te is, ha elég magasra szállsz, hogy túlláss a láthatáron.”
/Richard Bach/Kiss Ildikó újságíró