Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Rovataink / Színes / Cikkek

SZÍNES SÁV

Fõiskolás koromban kezdõdött. Diplomamunkámban a börtönben lévõket vizsgáltam a funkcionális analfabétizmus szempontjából. Ezt a munkát folytattam késõbb az egyetemen is. Számtalan különleges írásminta és rajz került így a birtokomba. Ez a tény szinte kínálta a következõ lépést – grafológus lettem, hogy a kincsekkel tudjak mit kezdeni.

Részletes bemutatkozás »VIZUALITÁS ÉS KULTÚRA
A létért folytatott harcban döntõ szerepe van a külvilág érzékelésének, hiszen a döntõ pillanatokban nagyon rövid idõ alatt kell helyesen reagálni. Ehhez a lehetõ legtöbb és legpontosabb információra van szükség.

Bővebben »

Karácsonyi versek és költõik
Az irodalom mûvészi megfogalmazását adja az általános emberi problémáknak. A vers, a rímek által keretek közé szorított gondolatszárnyalás sajátos asszociációs ellentétekkel tarkítva kifejezõje a hangulatnak, állapotnak, érzéseknek. - fogalmazza meg Lehoczkiné Gonda Ágnes, amikor a vers elõadásának élményét grafológus, személyiségelemzõ szemmel közelíti meg. Mi most ráadásként egy csokroba szedtünk néhány ünnepi verset, és költõ nagyjaink kézírását, s így kívánunk az ünnepekre feltöltõdést a költészet és a kézírás közös szépségével.

Bővebben »

Megtalálták az új világ legrégebbi írását
Színes rovatunkban szeretnénk egy új sorozatot indítani, melyben minden alkalommal valami firss tudományos hírrõl, érdekességrõl, színes olvasnivalóról számolunk be. Ezúttal az Informatika és Tudomány címû magazin hírei között bukkantunk egy érdekes információra. Egy eddig ismeretlen írásforma, egyben az amerikai kontinens eddigi legõsibb írásos emléke került elõ egy mexikói ásatás anyagai közül, melyeket kis híján egy útfeltöltési munkálathoz használtak fel.

Bővebben »

Extrém sportolók írása.
Amikor egy rendezvényen extrém sportolókat látunk, a médiában, vagy egyéb helyeken olyan férfiakat és nõket, akik kimagasló fizikai teljesítményre képesek, eredményüket látván eszünkbe jut-e bármikor, hogy ezek az emberek vajon milyen küzdelmek árán érnek el kimagasló eredményeket? Sikereikért, még a legapróbbért is, milyen áldozatot, nehézségeket vállalnak, hogy elérjék a várva várt eredményt. Azt, amit önmaguk számára kitûztek, célok, apró sikerek, egy-egy jó szereplés versenyeken, szabadidõben.

Bővebben »

Ritmus!
Mi vagy te, Ritmus? Te vagy az idõ is? A sebesség is? Mibõl állsz össze? Hangokból, ütemekbõl. Lehet hallani, érezni. Nem lehet elkapni. Nem lehet látni, honnan jössz, és merre tartasz. És mindig itt vagy. Folyamatosan. Jelen vagy. Hol egészségesen, hol betegen. Ki dönti el, melyik formádban vagy éppen?

Bővebben »

A Biblia mint könyv
A fõként szájhagyományon alapuló kultúrákban az írott szónak különös jelentõsége volt. Nem volt véletlen, hogy Isten írott formában adta a törvényt Izrael népének. Az írásban való rögzítés tekintélyt, súlyt ad a szavaknak, mivel azok így akár évszázadokon át változatlanul megõrizhetõvé (és megõrizendõvé) válnak, bárki számára hozzáférhetõk, elemezhetõk, tanulmányozhatók, másolhatók lesznek. Különösen fontos ez Isten szava esetében.

Bővebben »