Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Rovataink / Média-Humán / Cikkek

A humán-média szakterületrõl

Középiskolás korom óta vonz a grafológia világa. Ahogy egy kicsit többet foglalkoztam vele, rájöttem, hogy ez a téma nagyon sok ember fantáziáját tudja megmozgatni! Még ha nem is tölt el mindenki éveket tanulással, de az esély, hogy van lehetõség az ember írásából valakit jobban megismerni, már felvillanyozza az emberek érdeklõdését.

Részletes bemutatkozás »AZ ÍRÁS MINT KOMMUNIKÁCIÓS TÉNYEZÕ II.
Az írás fejlõdése szoros kapcsolatban áll a gazdaság valamint a társadalom, a kultúra fejlõdésével, egyik a másikat feltételezi, elõsegíti. Az írásbeliség, a betûírás már nem mindenki számára érthetõ, mint régen a képírás, már az adott nyelvi közeg sajátosságait hordozza, így megõrizve annak normáit, az adott nyelvközösség egységességét.

Bővebben »

AZ ÍRÁS MINT KOMMUNIKÁCIÓS TÉNYEZÕ

Az emberiség fejlõdése során többféle kommunikációs eszközt használt annak érdekében, hogy kapcsolatot teremtsen, információt osszon meg társaival.
Fejlõdésének legelején a testbeszéd lehetett a kommunikáció legelterjedtebb módja, majd a hangok használata, az artikulálás vezetett a beszéd kialakulásához.


Bővebben »

A humánpolitikai grafológia
A sorozat bevezetõ grafológiai cikke már utalt arra, hogy a grafológia az élet számos területe mellett a humánpolitikai szférában is alkalmazható. E cikk keretein belül arra szeretnék kitérni, hogy a munkahelyi grafológia milyen szerepet tölt(het) be ma a cégek életében.

Bővebben »

Zsák a foltját megtalálja… – avagy az önéletrajzírás grafológus szemmel
A munkavállalók és a munkaadók egymásra találása során a leendõ munkatársak tudását, személyiségüket elsõként az önéletrajz közvetíti. De vajon milyen a jó önéletrajz? Nem képmutató manipuláció-e, ha a jelentkezõk egyéniségének kifejezõdése helyett „szakember” diktálja a „jó” bemutatkozást? Hiszen nincs elrettentõbb, mint amikor egy kézírás (de akár a nyomtatott formátum is) meghazudtolja az önéletrajzot vagy a csatolt kísérõlevél szövegét. Tartalmi és formai szempontból is összeszedtem azokat a hasznos információkat, amelyek valóban segíthetnek akár a formanyomtatványokhoz, akár a kézzel írott, grafológiai elemzésre szánt önéletrajzhoz.

Bővebben »

Amikor innovációs személyiség kerestetik…
Innovációs fejlesztõ, kreatív igazgató, projekt menedzser és még sorolhatnánk azokat az idegen kifejezéseket, amelyekkel manapság a vállalatoknál találkozhatunk a munkatársakat toborzó felhívásoknál. De vajon kit is keresnek ilyenkor? Milyen ember után kutat egy grafológus a kézírás alapján, amikor az innovatív személyiség kiválasztására kap személyügyi megbízást? Erre a kérdésre igyekszem választ adni cikkemben.

Bővebben »

A grafológia új lehetõségei a kiválasztásban
Amikor a grafológia szóba kerül, szinte harapni lehet azt a kissé fanyar mítoszt, amit az idõ köré fújt, mint állott tejszínhabot. A grafológia használói és kedvelõi és ellenzõi ebben a tartományban szokták meghúzni az egyetértés vonalát, vagyis hogy a grafológia mérhetõ, egyedi és megismételhetetlen, de mégis leképezhetõ jeleket vizsgál, tehát az írásnak valószínûleg van köze az emberhez, aki írta.

Bővebben »