Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Rovataink / Mentálhigiéné / Cikkek

Mentálhigiéné rovat

Számomra mindig fontos volt, hogy akár ránézésre, elsõ látásra megbízható információt kapjak a velem kapcsolatba kerülõ emberekrõl. Kíváncsi voltam a jellemre, a motivációra, a megbízhatóságra, szóval sok mindenre, ami egy adott egyént jellemez. Voltak benyomásaim, megérzéseim, de ezeknek a pontosságában nem mertem maradéktalanul bízni.

Részletes bemutatkozás »9 perces meditáció a munkahelyen
Már régóta szeretnél valamit tenni az egészségedért, de kevés idõd van? Neked találtuk ki lazító, megelõzõ, tehermentesítõ gyakorlatainkat. A közös bennük az, hogy mindegyik elvégezhetõ kilenc perc alatt – akár az irodában két telefon között.

Bővebben »

Amikor az érzelmek hallgatnak…
Vannak emberek, akik egyszerûen nem rendelkeznek az érzelmeik kifejezésére alkalmas szókinccsel. Ez az állapot egyeseknek nem okoz problémát, vannak viszont akik szenvednek kifejezésképtelenségüktôl. A pszichiátria szaknyelvén alexithymiá-nak nevezik ezt a betegséget. Becslések szerint az emberek tíz százaléka szenved az érzelmi analfabétizmustól.

Bővebben »

Az érzelmi intelligencia megjelenése az írásban
Nem véletlen, hogy Daniel Goleman éppen napjainkban alkotott pszichológiai bestsellert az érzelmi intelligencia fogalmának bevezetésével. Ezt a fogalmat nehéz definiálni, Goleman életrevalóságnak nevezte. Azt is mondhatjuk, hogy az érzelmi intelligencia olyan tulajdonságok összessége, amelyeket együttesen jellemnek nevezhetünk, s amely segít bennünket abban, hogy nehéz helyzetekben is emberhez méltó módon viselkedjünk.

Bővebben »