Nyitólap Magunkról Legújabb szám
 
Grafodidakt
-Szellemi Műhely
-Írásszakértő
-Gyermekrajz-Szimbólumok
-Mentálhigiéné
-Média-Humán
-Oktatás - Szakmatörténet
-Nevelési Tanácsadó
-Színes
-Pszichológia
-Nagyító alatt
-Pantheon
-Mesterségük címere
websas.hu
Nyitólap / Rovataink / Nagyító alatt / Cikkek

Nagyító alatt rovat - avagy Bolhából elefántot?

Nem. Nem ez a "Nagyító alatt" célja. Véleményünk szerint oly sok minden történik a grafológia és írás-szakértés terén, melynek se seri, se száma. De hogy mindig történik valami, az biztos.

Részletes bemutatkozás »Érzelmek iskolája Fleubert nyomán
Gustave Flaubert, irodalmi munkásságára, ezen belül romanticizmusára Victor Hugo hatott elsõsorban. Flaubert jelentõs mûve az „Érzelmek iskolája”. Irodalomtörténeti szempontból kevésbé jelentõs a Szent Antal megkísértése. Utóbbit inkább a vallási érzelmek kifejtéséért említenénk. Flaubert az „Érzelmek iskolájá”-ban Mme Schlésinger-nek, egy párizsi zenemû kereskedõ szigorú erkölcsû feleségének állít emléket. Az író rövid fellángoló lelkesedései, hosszú csalódásai is tükrözõdnek a regény fejezeteiben. Dolgozatom rövid szövegéhez és képanyagához a címet Flaubert regényébõl „merítettem”, talán jobban hangzik ez a cím, mint az amóciók.

Bővebben »

Albeker András a japán-mongol írások szakértõje
Az ázsiai írások sokfélesége, titokzatos, vizuális látványossága a legtöbb európai embert, fõként íráskutatókat, grafológusokat ámulatba ejt. A japán hiraganát és katakanát minden alaptankönyv megemlíti. De vajon hallottak-e már a hentaiganáról, tudják-e miben más a dzsindaimondzsi, és hogyha a japán írásnorma több ezer írásjelét megtanuljuk is, még egyáltalán nem biztos, hogy a hétköznapi életben kézírással készült japán levelet is megértjük? Mi az alapvetõ különbség a japán és a mongol írás között, és milyen a mongol gyorsírás? S, hogyan sajátítható el legkönnyebben egy ázsiai írás? Ezekre a kérdésekre és még sok más érdekességre kapunk választ Albeker Andrástól, az ázsiai kultúra szerelmesétõl.

Bővebben »